Produse

DESPRE ÎNCHIRIERI

Întrebări frecvente

FAQ

All functions including supply chain, value chain, project scheduling, manufacturing, services and spares, technology, R&D, etc. are integrated to give a complete solutions package.

1.POT SA REZERV PRODUSELE PE O PERIOADA MAI MARE DE TIMP?

Dacă perioada de rezervare nu depaseste 30 zile, rezervarea se poate face direct din site utilizând calendarul special. Dacă dorești sa inchiriezi pe o perioada mai mare de 30 zile sau vrei sa beneficiezi de o oferta personalizată te rugăm sa ne trimiți un e-mail la office@m-ecogreen.com

2.CATE PRODUSE POT ÎNCHIRIA SIMULTAN?

Nu exista o limita de produse care pot fi închiriate în aceeași perioada, dar fiecare rezervare este verificata si in funcție de anumite criterii (istoric client, valoare produse etc) îți putem refuza cererea sau putem modifica numărul de produse.

3.COMENZILE TREC PRINTR-UN PROCES DE APROBARE ?

Da, toate comenzile trec prin aprobare. În anumite cazuri, M-EcoGreen își rezerva dreptul de a solicita documente suplimentare sau depunerea unei garanții care poate ajunge pana la 100% din valoarea de vânzare a mobilierului închiriat.

4.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA DE ÎNCHIRIERE?

Perioada de închiriere se calculează în intervale de o zi de începutul zilei în care produsele au fost ridicate 09:00 cu retur a doua zi pana la 20:00 de Luni Vineri sau 18:00 în ziua de Sambata.

Ex: În cazul unei inchirieri de 2 zile în care produsele sunt ridicate Luni, returul produselor trebuie făcut pana la ora 20:00 în ziua de Miercuri.

5.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA DE ÎNCHIRIERE PENTRU COMENZILE DIN WEEKEND?

Perioada calculata este de 2 zile dacă mobilierul se ridica Sambata incepand cu ora 09:00 și se returnează Luni, pana la ora 12:00. Depasirea orei 12:00 atrage achitarea unei zile suplimentare. Orice intarziere trebuie anunțată în prealabil pe email la adresa: office@m-ecogreen.com.

Pentru comenzile care se ridica vineri după ora 17:00 și se returnează luni până în ora 12:00 se percepe o taxa suplimentară de jumătate de zi de închiriere.

6.POT RETURNA O COMANDA MAI DEVREME?

Comenzile pot fi returnate mai devreme de termenul stabilit inițial, dacă este un motiv întemeiat. De obicei, conform contractului nu se poate returna mai devreme, dar dacă exista un motiv independent voinței clientului, suma corespunzătoare zilelor neutilizate îți va fi returnată.

7.POT EXTINDE PERIOADA DE ÎNCHIRIERE?

Perioada de închiriere poate fi extinsă atata timp cat produsul este disponibil pentru perioada dorită (nu exista deja o alta rezervare). Intenția de extindere a inchirierii trebuie comunicata în scris cu cel puțin 24h înainte.

Dacă perioada de închiriere depășește 3 zile, este nevoie sa vii la noi pentru a întocmi un nou contract.

8.CE SE INTAMPLA DACA NU RETURNEZ COMANDA LA TIMP ȘI NICI NU ANUNȚ ÎNAINTE ?

Perioada de închiriere poate fi extinsă atata timp cat produsul este disponibil pentru perioada dorită (nu exista deja o alta rezervare). Intenția de extindere a inchirierii trebuie comunicata în scris cu cel puțin 24h înainte.

Dacă perioada de închiriere depășește 3 zile, este nevoie sa vii la noi pentru a întocmi un nou contract. Dacă acest lucru nu se intampla, se va opri garanția stipulata in contract.

9.CE SE INTAMPLA DACA DETERIOREZ ECHIPAMENTUL?

Sunt acceptate elementele normale de uzură (zgârieturi minore, vopsea sarita), care nu afectează funcționarea optimă a produsului. În cazul avariilor majore vei fi nevoit sa achite cheltuielile de reparație în baza facturii primite de la service-ul autorizat, sau integral valoarea produsului menționată în contract.

În cazurile în care mobilierul nu se poate repara, vei achita prețul unui produs, pretul fiind menționat în fiecare contract. Orice caz de avariere trebuie comunicat către m-ecogreen.com imediat ce acesta s-a produs.

10.CE SE INTAMPLA DACA PIERD / MI SE FURA PRODUSUL?

Vei achita prețul unui produs similar (menționat în contract, respectiv oprirea garantiei).

11.NU SUNT DIN BUCUREȘTI. POT ÎNCHIRIA UN PRODUS?

Da, cu condiția sa te prezinti personal la sediul nostru pentru a parcurge toate etapele aferente procesului de închiriere (ex. semnare contract, ridicare produs, returnare produs etc.), sau prin semnarea tuturor documentelor și achitarea sumei stabilite, comunicarea fiind electronica pe e-mail. 

Pentru detalii suplimentare ne poți contacta la adresa de e-mail: office@m-ecogreen.com.

De asemenea, poți citi condițiile contractuale pe care le semnezi la preluarea produsului. Acestea pot fi trimise pe e-mail înainte de închiriere, la solicitarea ta, iar acordul tău este prin semnarea lui.

Suport

Consultanță

support
Împărtășește cu noi proiectul tău să găsim împreună soluția perfectă.
+4 0764.192.823